Eugen Schleutker (1884-1971), joka syntyi seitsenlapsiseen perheeseen Saksan Paderbornissa ja asui suuren osan elämästään Suomessa. Maailma veti uteliasta ja elämänhaluista nuorukaista puoleensa ja valmistuttuaan kaupalliselle alalle hän aloitti uransa Afrikassa 1905. Ensimmäinen maailmansota 1914-1919 vaikutti monen elämään: Eugenin se heitti kahdeksi vuodeksi Englantiin ja hänen veljensä, tykistöupseeri Josefin itärintamalta vankileirin kautta Suomeen vuonna 1918. Sodan jälkeen myös Eugen saapui Suomen Turkuun vuonna 1922.
Vuonna 1926 Saksan matkalla löytyi vaimo, ja Annemarie (os. Plöger, 1908 Greven) tuli mukaan Suomeen. 1928 syntyivät kaksospojat Peter ja Sven, 1935 tytär Birgitta.
1920-luvulla nuori itsenäinen Suomi eli kasvun aikaa. Maailmalla syntyi monenlaisia teollisia uutuuksia, joille oli kysyntää myös täällä. Kaupallisia suhteita omaaville henkilöille oli tarvetta. Tuontitoiminta alkoi kaikenlaisesta tarvetavarasta kuten kotitalouskoneista, rakennustarvikkeista, maaleista sekä teollisuuden raaka-aineista. Yritteliään yhden miehen agentuurista kasvoi iso teknokemian yritys Kauppakumppanit Oy, joka valmisti Kaarinan tehtaallaan tunnettuja saksalaisia tuotteita kuten Nivea, Schwarzkopf, Tesa, ym.
Luontoihmisinä he ihastuivat nopeasti myös Turunmaan saaristoon, jossa vietettiin kesäisin suuri osa vapaa-ajasta.
Yrityksen hoidon ohella Eugen ja Annemarie osallistuivat aktiivisesti Turun sosieteettielämään, kielen helppouden vuoksi erityisesti suomenruotsalaiseen. Yhteyksiä Saksaan ja maailmalle pidettiin yllä päivittäin, ja Kaarinassa ja Paraisilla saarihuvilalla kävi ahkerasti ulkomaisia vieraita, liikevieraiden ja sukulaisten ohella katolisen kirkon pappeja ja piispoja. Uskonnollisuus oli 1900-luvun vaihteessa syntyneille syvään juurtunut.
Eugenin lähetessä 80 ikävuotta Annemarie alkoi Peterin ja Svenin ohella kantaa yhä enemmän vastuuta myös yrityksen johtamisesta. 1960-luvulla tehtiin rohkea aloite suomalaisen vientivetoisen design-tekstiilin valmistuksen käynnistämiseksi tuotemerkillä Golden Finn, joka työllisti parhaimmillaaan noin viisikymmentä henkeä Kaarinassa ja Luumäellä. Ala osoittautui erittäin kovasti kilpailluksi. 1970-luvun alussa useat päämiehet keskittivät valmistustoimintaa ja Kauppakumppanit Oy:n lisenssivalmistus väheni. Annemarie perusti kampaamotuotteiden valmistuksen ja markkinoinnin jatkamiseksi Hakanit Oy:n ja veti tätä yritystä 1970-luvun ajan.
1980-luvulla Annemarie vietti yhä enemmän aikaa ulkomailla, erityisesti Etelä-Ranskassa. Vuosikymmenten uurastuksen jälkeen hän oppi antamaan elämässään sijaa työn ulkopuolisille asioille. Hän oli jo joitakin vuosia seurannut taidetta ja hankkinut kuvataidetta. Etelä-Ranskassa häntä viehätti ilmaston lisäksi rehevä ja värikylläinen kuvataide. Vuonna 1978 hän perusti säätiön jonka tarkoituksena on taiteen tukeminen ja edistäminen. Säätiö voi myös jakaa taiteilijoille henkilökohtaisia tunnustuksia ja stipendejä.