Il Roccolo on rauhallinen ja luonnonläheinen tukikohta taiteelliseen luomistyöhön ja lomailuun. Täällä voi nauttia luonnosta ja historiallisesta italialaisesta kulttuuriympäristöstä. Alue tarjoaa niin rauhaa kuin myös monipuolista virikettä Maggiore-järven rannalla.

Kauneutensa vuoksi Maggiore on italialaisten arvostamaa seutua jo satojen vuosien takaa. Alueeseen voi tutustua veneellä, laivalla, autolla tai ikivanhoja reittejä patikoiden. Ilmasto on alppimaista, eli lämmin kausi alkaa helmi-maaliskuussa ja jatkuu loka-marraskuuhun. Kesät voivat olla kuumia, mutta järven vesi toimii viilentävänä elementtinä. Piemonten viinialue sijaitsee jonkin matkaa länteen päin. Alpit alkavat juuri tästä ja vuorilla voi käydä vaeltamassa tai vaikka laskettelemassa. Monien mielestä alue on kuin Italia pienoismuodossa.


Residenssi koostuu kahdesta makuuhuoneesta, olohuoneesta, keittiöstä, tilavasta näköalakuistista sekä pienestä patiosta, tarjoten mukavan majoituksen 2-5 hengelle. Käytössä on täydellinen keittiövarustus astioineen sekä liinavaatteet. Loppusiivous ja lakanoiden pesut tehdään itse. Keittiössä pysyy hyvä perusvarustus ’käytä ja täytä’ -periaatetta noudattamalla. Tarkempi kuvaus residenssin olosuhteista ja käytöstä : katso ”Talon tavat”.

Alpit alkavat tästä ja Il Roccolo onkin jo toistasataa metriä järven pinnan yläpuolella. Il Roccolon hyvin hoidettu taloyhtiö koostuu viidestä luonnonvaraiseen metsäympäristöön, rinnemaisemaan rakennetusta talosta. Residenssimme D1 sijaitsee ylemmässä rivissä ja siitä on erittäin hyvät näkymät kaikkiin ilmansuuntiin idän ja lounaan välillä yli koko järven.

Residenssiin kuuluu myös katettu autopaikka. Auton vuokraus on suositeltavaa, koska Italiassa julkinen liikenne ei ole yhtä säännöllistä kuin Suomessa.

Deccion kylästä n. 1km päästä löytyy pieni ruokakauppa ja ravintola. Jo antiikin Rooman aikana perustetusta Verbaniassa (30.000 as.) on marketteja ja erikoistavarakauppoja. Lisäksi alueen viikkomarkkinoilta voi ostaa vaatteita ja muita tarve-esineitä sekä tehdä edullisia löytöjä.
Lähimmät lentoasemat ovat Milanossa (Malpensa 90km, Linate 130km ja Bergamo 140km). Katso tarkemmin ’Ajo-ohjeet’ -sivulla.

Residenssistä löytyy myös autopaikka.

Residenssiä vuokrataan säätiön toiminnan tukemiseksi myös ulkopuolisille hintaan 700€/viikko vuonna 2022. Varaustilanne näkyy sivuston varauskalenterista.

Ota yhteyttä:
Kai Schleutker 050 3561252