Residenssin tarkka osoite on Corso Risorgimento 407, asunto D1.  Sijainti: Verbaniasta koilliseen n 6 km.,  pienessä Deccion kylässä Ghiffan lähellä.

Karttakuva järvestä

Karttakuva järvestä

 Auton vuokraaminen mahdollistaa  alueeseen tutustumisen monipuolisesti, ja residenssiin kuuluu myös autopaikka. Auton vuokraukset ovat Italiassa Suomea edullisempia, erityisesti Low Season -kautena. Kannattaa googlettaa esim. Car Rental Malpensa.  Il Roccoloon pääsee toki myös julkisilla kulkuneuvoilla. Verbaniaan pääsee Milanosta hyvin junalla, Verbaniasta eteenpäin taksilla tai bussilla.

Autolla Milanon suunnasta
Järven ympäri kulkee koko matkan autotie lähellä rantaa.  Milanosta tullessa voi ajaa kolmea reittiä: jos haluaa nauttia maisemista, niin voi ajaa joko itärantaa Laveno Mobelloon josta autolautalla (klo 5-24 tasan ja puolelta) reilu vartin matka yli Verbanian Intraan, josta vajaa vartti Il Roccoloon. Toinen mahdollisuus on ajaa järven länsirantaa Aronan-Lesan-Bavenon kautta Verbaniaan, tämä on hiukan hitaampi reitti. Kolmas ja pisin mutta nopea vaihtoehto on ajaa Milanosta A26 moottoritietä kohti luodetta ja Domodossolaa, ja siltä ulos Bavenon kohdalla, josta lahdenpohjukkaa pitkin Verbaniaan.  Allaolevassa kartassa näkyy Ghiffa sekä ylälaidassa Deccion kylä , tämä väli n 2,2 km.                                                                                                      

Il Roccolo
Kun saavut Ghiffaan, käänny hotellin kohdalta (iso kivitalo rannassa päätien varrella) olevasta tienhaarasta ylös. Tästä on perille 2,7 km. Tie on mutkainen ja nousee melko jyrkästi ylöspäin. Seuraa tienviittoja kohti Deccion kylää pääsuuntana koillinen. Kun tulet kuvan 1 esittämään paikkaan, siintää Il Roccolo -taloyhtiö (5 rakennusta) edessäsi rinteessä. Jatka noin 500 metriä niin Il Roccolo on vasemmalla puolella (kuva 2). Avaa portti avaimella tai kaukosäätimellä ja pysäköi autopaikalle D1. Asunto D1 löytyy kiertämällä edessä olevat rakennukset (A,B,C) vasemmalta, jolloin näkyy parvekkeelliset ylemmät talot (D ja E). D on ylemmistä taloista vasemmanpuoleinen, ja D1 ovi on katetussa tilassa rakennusten välisten suorien jyrkkien portaiden yläpäässä vasemmalla.

Kuva 1 Kuva 1Kuva 2 Kuva 2

Junalla
Milanon päärautatieasemalta menee juna Verbaniaan (Pallanza). Tultaessa lentoteitse Bergamoon tai Linateen siirrytään ensin Milanon päärautatieasemalle. Malpensan lentoasemalta pääsee suoraan junan kyytiin. Junat ovat Italiassa edullisia. Aikataulut ja taksat löytyvät Trenitalian verkkosivuilta. Verbaniasta voi jatkaa parhaiten taksilla kohti Ghiffaa ja Il Roccoloa. Matkaa asemalta on noin 10 km ja taksi maksaa noin 20€ (hae googlesta ’taxi verbania’)

Bussilla
High season –aikana (huhtikuu-syyskuu) Milanon suunnasta kulkee busseja Lago Maggiorelle ja Verbaniaan. Katso tarkemmin google / Bus Milano Verbania.