Mikä Il Roccolo on?

Il Roccolo on näköalahuoneisto (73m2+iso parveke+patio) saman nimisessä taloyhtiössä. Syys- ja kevätaikaan se on taiteilijaresidenssinä, muina aikoina sitä vuokrataan kustannusten kattamiseksi omakustannushintaan.

Mikä on lähin lentokenttä?

Lähin lentokohde on Milano, josta linnuntietä 100 km Il Roccoloon. Tarjolla ovat Malpensan (lähin), Linaten ja Bergamon kentät. Ks. tarkemmin ’Saapumisohje’.

Paljonko lennot maksavat?

Kaudella 2023 Finnairin hinnat Helsinki-Milano(Malpensa)- Helsinki noin 250-270 euroa, Ryan Airilla Helsinki-Bergamo-Helsinki jopa alle 100 euroa.

Keille Il Riccolo on tarkoitettu?

Il Roccolossa on vuodesta 2012 lähtien käynyt suomalaisia perheitä, pariskuntia, ystäväporukoita ja taiteilijoita.

Mitä nähtävää alueella on?

Näkemistä on runsaasti – kauniin luonnon ohella historiallisia kulttuurimaisemia, puutarhoja, upeita järvinäkymiä, kauniita vanhoja kyliä, Borromeon saaret, näköalahuiput kuten Mottarone ja Laveno Mombello, alppien tunnelmaa. Katso lisää esimerkiksi https://www.tripadvisor.com/Attractions-g194944-Activities-Verbania_Lake_Maggiore_Piedmont.html

Mitä aktiviteetteja alueella on?

Auringosta ja maisemista nauttimista, uimista eri  järvillä, vaellusta historiallisilla reiteillä, pyöräilyä, ostosreissuja viikkomarkkinoilla, shoppailua Verbaniassa, golfia, liukukiitoa,  ym. ym. Katso lisää esimerkiksi
https://www.expedia.com/Things-To-Do-In-Verbania.d55450.Travel-Guide-Activities 
https://trips.klarna.com/en/alp/italy/things-to-do-in-verbania/

Miten alueella kannattaa liikkua?

Järven ja Borromeo-saaret näkee parhaiten vesibusseista, jotka liikennöivät kylien välillä. Lähialueella voi liikkua residenssin kahdella fillarilla. Oma auto mahdollistaa koko laajaan alueeseen tutustumisen. Milanosta pääsee junalla Verbaniaan, mutta muuten julkinen maantieliikenne ei järvialueen kylien välillä ole kovin sujuvaa).

Mistä kannattaa vuokrata auto?

Auton voi vuokrata joko lentokentältä (netissä esim. ’car rental Milano Malpensa) tai Verbaniassa (’car rental Verbania). Italiassa alalla on kuitenkin paljon huijareita – kannattaa seurata vuokraamoille annettuja tähtiä ja kommentteja. Halvin ei todennäköisesti ole paras 😬👍.

Mikä on lähin suurempi kaupunki?

Lähin kaupunki on Verbania (30.000 asukasta), jonne noin 6 km.

Millainen sää Il Roccolossa on?

Suuri osa kasvillisuudesta on ikivihreää, ja kukintaa on ympäri vuoden. Lämmin kausi alkaa yleensä maalis-huhtikuussa ja jatkuu lokakuun loppuun. Maggiore-järvi on tasoittava elementti, joka kesäisin viilentää pahimpien hellepäivien kuumuutta. Katso lisää esimerkiksi https://en.climate-data.org/europe/italy/piemont/verbania-13482/